Een carrièreswitch maken – Hoe pak ik dat aan?

carriereswitch begeleidingTegenwoordig zijn er steeds meer mensen die een carrièreswitch maken. Op een begeven moment worden ze wakker en denken ze: Is dit het nou? Wil ik dit werk nog wel doen? Wordt het niet eens tijd voor iets anders? Na maanden van besluiteloosheid, besluiten ze om naar hun gevoel te luisteren. Ze gaan iets compleet anders doen.

Supertof en gedurfd! Maar ook ontzettend stressvol en spannend. Ik kan me goed voorstellen dat het best lastig kan zijn om een carrièreswitch te maken. Luister echter naar je gevoel en volg je diepste verlangens.

Waarom wil je een carrièreswitch maken?

Misschien twijfel je al lange tijd of je een carrièreswitch wilt maken. Je denkt over veel dingen na; wat wil ik doen met mijn leven? Als dit het niet is, wat kan ik dan gaan doen? Welk beroep past bij mij? Moet ik mezelf omscholen? En waar liggen mijn kansen op de arbeidsmarkt? Lees ook: Hoe vind ik mijn droombaan?

Het is moeilijk om te bepalen wat je wil en hoe je dit gaat bereiken. De juiste keuzes zijn niet zomaar even gemaakt. Wanneer weet je nou of je gevoel echt klopt? Eén component is hierbij heel belangrijk: zingeving. Wat wil je bijdragen? Wat is jouw missie in het leven? En wat is je visie? Het is van essentieel belang om daar achter te komen! Gelukkig kan een coach je daarbij helpen. Hij of zij biedt hulp bij het maken van een carrièreswitch.

ontdek je passie

Raak niet verstrikt in beperkende gedachtes

Waar je voor moet waken is dat je stil komt te staan. Veel mensen komen niet in actie, doordat zij verstrikt raken in hun eigen gedachtes. Is dit ook voor jou herkenbaar? Je gedachtes vertellen je wellicht dat je niet zomaar een volledig andere keuze kunt maken, terwijl je gevoel juist roept om het wel te doen! Wat moet je hier nou mee? Luister je naar je gevoel of naar je verstand? En wat vind je omgeving er eigenlijk van? 

Het maakt het er allemaal niet makkelijker op. Zorg er dus voor dat je in beweging komt. Neem de regie in eigen hand! De enige die jouw problemen op kan lossen ben jijzelf. Eventueel met een klein beetje hulp van een ander.

Jouw weg naar een succesvolle carrièreswitch

Een carrièreswitch maken is spannend. Je moet het lef hebben om afscheid te nemen van het bekende. Waarschijnlijk vraag je jezelf af hoe je het allemaal voor elkaar kunt krijgen. Toch voel je ergens een diep verlangen om iets anders te gaan doen, dan je op dit moment doet. Het is belangrijk om naar dit gevoel te luisteren! Stap uit je comfortzone en durf voor jezelf te kiezen. Moeilijke routes leiden tot prachtige bestemmingen!carrièreswitch maken

Mijn advies? 

Luister eens wat vaker naar je gevoel. Je gedachtes zijn namelijk gebaseerd op emoties en ervaringen uit het verleden. En dat terwijl je juist iets nieuws wilt doen. Zonder nieuwe dingen te proberen, kom je dus geen steek verder. Blijven hangen in je veilige, comfortabele zone is geen optie! Op deze manier raak je namelijk steeds verder van jezelf verwijderd. Je gaat voorbij aan wie je eigenlijk bent, waar je energie uit haalt en wat je belangrijk vindt. Bovendien levert het een gevoel van frustratie op. Het gevoel om iets anders te willen blijft namelijk aanhouden!

Probeer wat dichter bij je hart en je gevoel te komen. Durf groots te denken. Dit is jouw kans om alles uit het leven te halen. Laat je niet beperken door je eigen gedachtes en wees niet bang voor het onbekende. 

Professionele begeleiding bij een carrièreswitch

Zoals eerder besproken ben je niet de enige die twijfelt over het vervolg van je carrière. Er zijn veel mensen die hiermee worstelen. Gelukkig is er een oplossing! Er zijn professionals die gespecialiseerd zijn om je te begeleiden naar een baan die echt bij je past. Mijn advies is om hier dankbaar gebruik van te maken. Bovendien is begeleiding tegenwoordig betaalbaar. Waarom zou je het niet proberen? 

Wil je meer informatie over deze cursus? Al meer dan 15.000 cursisten zijn je voorgegaan!

Geef uw reactie

Uw e-mailadress zal niet worden geplubiceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *